Skinkmousse med sparrissås

Det här är en riktigt exklusiv anrättning för verkliga läckergommar. En len och lätt skinkmousse omgiven av sparrissås, allt kärleksfullt tillrett av de allra finaste råvaror.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 shalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 259 g rökt skinka
  • 1½ dl tjock grädde
  • 2 äggvitor
  • Salt
  • Peppar
  • Smör eller margarin till formarna
  • Sparrissås:
  • 400 g grön sparris eller 2 pkt djupfryst sparris à 200 g
  • 1½ dl tjock grädde
  • 2 äggulor
  • ½ citron
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka shalottenlöken, fräs den lätt i lite matfett och låt den svalna. Kör skinkan i matberedare och blanda den sedan en skål med löken.
  2. Vispa grädden och häll den i skålen. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt dem. Salta och peppra. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar och fördela smeten i dem. Ställ formarna i vattenbad i ugnen i 175 grader, 20-25 minuter.
  3. Koka färsk sparris ca 10 minuter eller koka den frysta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 8 knoppar. Kör resten i en mixer tillsammans med grädde och äggulor. Pressa i citronen och salta och peppra.
  4. Värm såsen på svag värme tills den börjar sjuda. Lägg skinkmoussen på 4 assietter och fördela såsen runtom. Dekorera med sparrisknopparna och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…