Skinkpiroger

Goda både direkt från ugnen och avsvalnade på picknicken

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 1 ägg
  • 100 g mjöl
  • 11 tsk olja
  • Fyllning:
  • 100 g tärnad skinka,
  • 1/2 purjolök
  • 1 dl ädelost
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Blanda först ingredienserna till degen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Hetta upp en stekpanna och fräs purjolöken i olja eller smör tillsammans med skinkan.
  4. Tillsätt grädden och smula ned ädelosten. Låt svalna och rör i ett ägg så att konsistensen blir tjock. Krydda efter egen smak.
  5. Kavla ut degen och tryck ut 4-8 plattor med hjälp av en skål, fördela fyllningen och tryck ihop till piroger.
  6. Lägg pirogerna på en bakplåt. Kläck ett ägg i en kopp och vispa lätt. Pensla pirogerna med ägget och baka i ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Servera gärna med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…