Slimming World’s chicken and potato curry

Denna kyckling curry från Slimming World har lägre kalorier än en indisk takeaway och är klar på 40 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 lök, skalad och finhackad
  • 800 g kycklingbröst, skinn och benfria eller lår, skurna i lagom stora bitar
  • 4 stora potatisar, skalade och skurna i stora lagom ätbara bitar
  • 170 g baby bladspenat, grovhackad
  • 2 tsk medium eller het curry
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • En stor handfull hackad koriander och blad mynta
  • .

Gör så här

  1. Placera en stor non-stick stekpanna eller gjutjärnsgryta på medelvärme.
  2. När pannan är varm tillsätt steksmör, lök, kyckling, potatis, spenat och curry, rör om och blanda väl. Stek i 2-3 minuter.
  3. Tillsätt de hackade tomaterna och 4 dl vatten och koka upp.
  4. Lägg på locket, minska värmen och koka sakta i 25-30 minuter, tills kycklingen och potatisen är genomstekt och mjuk.
  5. Lyft av grytan från spisen.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Rör i de hackade örterna och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…