Smala majsplättar

En snabb, god och nyttig variant av plättar till de som diggar majs. Även perfekta att ha som mellanmål och matlåda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 burkar majskorn (à 340 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 140 g bacon (1 paket)

Gör så här

  1. Häll bort vätskan från majsen och börja med att mixa en burk i matberedaren tillsammans med vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt sedan äggen och den andra majsburken. Kör till en jämn smet tills kornen inte syns
  2. Knaperstek baconen i en torr stekpanna (inget smör). Låt dem sedan rinna av på hushållspapper.
  3. Använd en matsked smet till plättarna och stek på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida. Det går fort att steka.
  4. Servera plättarna med bacon och sallad!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept