Smarrig Laxsås med oversized pastasnäckor

Lyxig och snabblagad laxpasta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 Färska eller upptinade laxfiléer
  • 1 Liten gul eller röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl Matlagningsgrädde
  • 1 Fiskbuljongstärning
  • 1-2 msk hackad dill
  • Salt och vitpeppar efter smak
  • 300 g okokt Lumakoni rigati eller annan oversized pasta av märket De Cecco

Gör så här

  1. Fyll en stor kastrull med vatten och sätt på plattan. Finhacka löken och vitlöken.
  2. Lägg en klick smör i en stekpanna och lägg i laxen när pannan blivit varm. Lägg löken kring laxen och rör om löken så att den inte bränns vid.
  3. Häll i pastan i kastrullen och låt koka enligt anvisningar.
  4. Vänd försiktigt på laxfiléerna så att de inte går sönder. Häll över grädden, buljongtärningen och dillen över laxen och låt puttra ca 5-10 min, salta och peppra efter smak.
  5. Häll upp pastan på en djup tallrik, sleva på en del av såsen, toppa med laxen och avsluta med något grönt.
  6. Smaklig Måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…