Smarrig müsli

Mycket god och lättgjord müsli som går snabbt att laga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl pumpakärnor
  • 3/4 dl vatten
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 1 ½ msk olja
  • ½ dl torkade äpplen
  • ½ msk kanel
  • ½ dl russin
  • Ca ½ dl hackade, skållade mandlar
  • Ca ½ dl hackade, osaltade cashewnötter
  • 2 msk torkade blåbär
  • 3 msk gojibär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°c
  2. Blanda havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, kanel, mandel och cashewnötter i en bunke.
  3. Häll i vatten, sirap och olja i bunken. Rör om ORDENTLIGT!
  4. Bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper under.
  5. Rosta mitt i ugnen i ca15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden, ca var femte minut.
  6. Strö på gojibären, de torkade blåbären och de torkade äpplena när müslin har kallnat en aning. Rör om.
  7. Förvara müslin i en burk med lufttätt lock.
  8. KLART!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept