Smarrig potatisgratäng

I detta recept kokar man potatisgratängen i kastrull först. På så vis blir det enklare att få rätt smak och krämighet på gratängen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl riven cheddarost
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1½ dl mjölk
  • 2 msk maizenamjöl

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Koka upp mjölk, grädde, vitlök, salt och peppar i en stor kastrull. Tillsätt den skivade potatisen och maizenamjölet. Koka upp alltsammans under ständig omröring. Låt det koka tills potatisen sjunkit ihop, ca 5 minuter.
  2. Blanda i den rivna osten och slå upp alltsammans i en ugnsfast form. Grädda ca 45 minuter i 175 graders ugn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept