smörgåstårta med tonfisk och äggröra

går rätt snabbt att göra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • till röra 1:
  • ca 3 små burkar tonfisk
  • gröna ärtor
  • 1 burk majs
  • 1 burk majonnäs
  • lite creme fraich
  • citron peppar
  • 1 finhackad purjolök
  • 1 hackad rödlök
  • till röra 2:
  • röd stenbitsrom 2 burkar ala 100 g
  • 5 kokta hackade ägg
  • 1 burk majonnäs
  • lite creme fraichtvå
  • hackade rödlökar
  • smörgåstårtbotten eller landgångsbröd
  • till garnering:
  • ca 2-3 hg kokt eller rökt skinka
  • räkor
  • körsbärstomater
  • gurka
  • citron
  • kruk sallad

Gör så här

  1. Blanda ingredienser till båda rörorna.
  2. bred tonfiskröran på lager ett och äggröran på lager två lägg ihop. lägg en fuktig handduk över under natten så den inte blir torr. garnera innan servering.
  3. för att få skinkan att fästa runt tårtan brukar jag smeta ut lite dill majonnäs.

Kommentarer

Verkar onödigt med allt fett det finns i all denna majonäs. Vad tror du om att byta ut denna feta produkt mot 2 dl gräddfil med 1 msk majonäs eller så. Vet heller inte hur mkt majonäs du använt dej av till att göra denna smörgåstårta. Förövrigt ser det jättegott ut! Perfekt som sommarmat!
Hur mycket majonäs använde du? det står bara en burk???
Jag gjorde den här fast med botten av hönökaka, 2 pkt. Succé!

Liknande recept

@tina62

Smörgåstårta

God och lätt att göra. Vill du ha mager variant byt ut majonnäs, grädde och ta ej smör på lagrena

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr