Smörgåstårta som inte smakar mycket majonnäs

Detta är en god smörgåstårta som inte har så mycket smak av majonnäs.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 skivor av rostebröd
  • Fyllning:
  • 2 burkar tonfisk á 180 g
  • 2 burkar musslor á 225 g
  • 1 burk fina små ärter á 395 g
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 dl majonnäs
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1,5 msk chilisås
  • 1,5 msk senap
  • 1,5 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 3 msk finklippt dill
  • Garnering:
  • 0,5 kg räkor, oskalade
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 tomat
  • 1 burk sparris
  • Gurka
  • Persilja

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet. Lägg ut 3 av dem tätt ihop. Blanda ihop alla ingredienserna i fyllningen och smeta på så att det blir lager med bröd. Ingen fyllning överst.
  2. Gör gärna detta dagen innan den ska ätas och låt stå med en lätt fukad bakduk över natten i kylskåpet. Den blir saftigare då.
  3. Garnera, börja med att jättetunt bre ut gräddfils- och majonnäsblandningen över hela ytan (inte kanterna), sedan är det bara att lägga på övriga ingredienser.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Tonfiskrulle

Härligt frisk tunnbrödsrulle med sommarkänsla. Passar lika bra på buffén som på picknick. Själva röran fungerar även bra till smörgåstårtor och landgångar.