Smörgåstårta som landgång

Visste inte ifall jag skulle bjuda på landgång eller smörgåstårta. Resultatet blev en blandning. Och den blev väldigt omtyckt. Jättegott med en god "röra" i botten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor landgångsbröd
  • 12 skivor formfranska
  • Fyllning:
  • 2 burkar tonfisk
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 hackad rödlök
  • 2 msk majonnäs
  • Citronpeppar
  • Dill
  • Garnering:
  • Sallad
  • 4 skivor rökt lax
  • 3 kokta ägg
  • 8 räkor
  • 4 msk räksallad
  • 4 köttbullar
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 ostskivor
  • 2 vindruvor
  • 1 tomat
  • Gurka
  • Paprika
  • Brieost
  • Smör
  • Persilja
  • Dill

Gör så här

  1. Blanda tonfisk, hackad rödlök, crème fraiché och lite klippt dill.
  2. Bred röran på de 4 landgångsbröden. Detta är bäst att göra dagen innan så det får "gotta" till sig.
  3. Bred smör på de 12 skivorna av formfranska. Skär bort kanterna och lägg dem på bröden med tonfiskröran. Lägg först lite hackad sallad och sen är det bara att garnera som man själv vill.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr