Snabb fläskfilégratäng

Med rosépeppar och gorgonzola. Krämig, inte direkt mager men god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g putsad fläskfilé i tärningar
  • 100-150 g gorgonzola
  • Salt
  • ½ msk finkrossad rosépeppar
  • 5 dl grädde
  • 140 g knaperstekta bacontärningar
  • 4 portioner kokt, kall pasta
  • Smör

Gör så här

  1. Stek filétärningarna snabbt i lite smör, salta och strö över rosépeppar. Ta upp och ställ åt sidan.
  2. Knaperstek bacontärningarna.
  3. Smula osten och smält den i grädden på svag värme. Ge den sen ett snabbt uppkok. Gorgonzolan har stark smak, om du är tveksam så prova med den mindre mängden först.
  4. Blanda pastan med filén och grädd- och ostsåsen i en smord gratängform.
  5. Toppa med knaperstekta bacontärningar och gratinera i 225º i 10-15 minuter.
  6. Servera med en sallad.

Kommentarer

Verkar super, har lagt in den i receptsamlingen

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr