Snabb gryta med thailänsk smak

En enkel smakrik rätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 10 steklökar eller l stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 citrongrässtjälk
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 små paprikor i olika färg
  • 2-3 msk finriven färsk ingefära
  • 1/2 dl finhackad koriander eller dubbel mängd persilja
  • 1/2 dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Dela kycklinglårfiléerna en eller två gånger.
  2. Skala steklökarna och skiva vitlöken.
  3. Skär chilin i riktigt små bitar.
  4. Dela citrongrässtjälkarna i 3 bitar.
  5. Banka något på dem så att smakerna frigörs.
  6. Stek kycklingen, vitlök, lök, chilifrukt och
  7. citrongrässtjälkarna i en stekpanna.
  8. Stek lite i taget och lägg över i en kastrull.
  9. Salta och peppra.
  10. Häll på kokosmjölken och buljongtärningen,
  11. koka i 10 minuter.
  12. Skär paprikorna i små bitar.
  13. Avsluta med att röra ner paprikorna, ingefära,koriander och persilja.
  14. Smaka dig fram till hur mycket ingefära du vill ha i.
  15. Servera med ris och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mandaah

Csirke pörkölt

Ungersk kycklinggryta som är gudomligt god, och lättlagad! Lagas mest på känsla, så man kan variera mängden på ingredienserna beroende på vad man tycker…