Snabbgravad helgrillad laxfilé

Servera gärna med en sås av lika delar majonnäs och gräddfil som smaksatt med färska örter, salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hel benfri laxsida, ca 1 ½ kg
  • 4 msk salt
  • 4 msk socker
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och peppar och klappa in det i laxen. Lägg den i en plastpåse 1 timme. Torka av laxen med hushållspapper. Lägg den på grillen med skinnsidan ner ca 15 minuter beroende hur tjock den är.
  2. Vänd och grilla andra sidan ca 15 minuter. Den får inte vara nära glöden utan det ska vara ganska svag värme annars bränns fisken innan den är genomstekt. Fisken är klar när innetepraturen är ca 60 grader.
  3. Servera gärna med gräddfils och majonnässås med örter, samt grillad sparris, grillad citron och färskpotatis.
  4. Tips:
  5. Det går bra att göra på samma sätt med potionsbitar. Tillagningstiden blir då en tredjedel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…