Snabbsaltad gurka med chili och vitlök

Har inte testat detta recept än men älskar vitlök så det ska snart provas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl grovt salt
  • 1 1/2 liter vatten
  • 10-15 fina västeråsgurkor
  • 3 dillkronor
  • 1-2 röda chilifrukter
  • 3 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Lös upp saltet i vatten under uppvärmning i kastrull.
  2. Tag av från plattan och låt svalna.
  3. Tvätta under tiden gurkorna väl och picka med en stoppnål eller vass gaffel.
  4. Skölj dillkronor och chili noga och låt rinna av ordentligt.
  5. Skär chilin på längden och skala vitlöksklyftorna.
  6. Varva gurkor , chili , vitlök och dillkronor i varma noggrant diskade burkar.
  7. Allt ska ligga väldigt tätt.
  8. Häll över den avsvalnade lagen , förslut med riktigt rena lock och ställ i kylskåp.
  9. Färdiga att äta redan dagen efter.
  10. Håller uppemot två veckor.

Kommentarer

Ja Västeråsgurka är smä gurkor, troligen de du kallar inläggningsgurkor.
Vad är västeråsgurkor för något?? Är det inläggningsgurka, såna där små?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…