Söt äppelgröt med kanel – rawfood

En himmelskt god gröt på rawfoodvis. Nyttig, mättande och söt. Den är min egen favoritfrukost som jag ofta gör till mig själv. Det här är en riktigt superfrukost som håller dig mätt ända fram till lunch och den innehåller massor av vitaminer, mineraler och nyttiga fetter från nötterna. Du behöver inte blötlägga nötterna, men de blir mer lättsmälta och näringsrika om du gör det.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Gröt:
  • ½-1 dl paranötter
  • 2 st fikon, blötlagda över natten i 2,5 dl vatten
  • ½ äpple
  • ½ banan
  • Kanel
  • Krämig cashewmjölk:
  • 1 dl cashewnötter
  • Resten av blötläggningsvattnet från fikonen

Gör så här

  1. Gröt:
  2. Lägg alla ingredienser i en mixer med ½ dl av blötläggningsvattnet från fikonen.
  3. Pulsmixa lätt tills du har en mjuk konsistens med bitar av äpplet och nötterna kvar.
  4. Häll upp i en skål och pudra över generöst med kanel och häll på cashewmjölk.
  5. Cashewmjölk:
  6. Lägg nötterna i en mixer tillsammans med resten av blötläggningsvattnet från fikonen.
  7. Mixa tills du har en slät mjölk. Lägg till mer vatten om det är för tjockt.
  8. Du kan även göra en större sats och förvara i kylen. Den håller sig utmärkt i flera dagar.
  9. Hitta fler goda och nyttiga recept på www.angelasheaven.com

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept