Söta kryddor från Indien

I den här rätten möter vi dofter och smaker från det Indiska köket. 325 kalorier per portion.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tsk olivolja
  • 1 gula lökar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kanel
  • 375 g kycklingfilé
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 100 g bulgurvete, blötlagt ca 1 timme
  • 125 g haricots verts
  • 2 stora morötter
  • 100 g torkade aprikoser
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléen i tärningar. Skala och hacka löken.
  2. Skär haricots vertsen i bitar, hacka aprikoserna och grovriv morötterna på ett rivjärn.
  3. Fräs löken i oljan i en stor kastrull på svag värme ca 5 minuter. Blanda ner spiskummin, gurkmeja och kanel.
  4. Lägg i kycklingtärningarna och låt dem fräsa med kryddorna ett par minuter.
  5. Späd med vatten och smula ner buljongen. Lägg i det avrunna bulgurvetet, låt allt koka på svag värme tills det mesta av vätskan absorberats, ca 10 minuter.
  6. Blanda i bönor, morötter, aprikoser och koriander. Låt allt bli genomvarmt. Smaksätt med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…