Sötsur kålsallad (Goi cai)

En fräsch sallad från Vietnam, som passar bra till kyckling, räkor eller fläsk, eller varför inte bara servera den på egen hand. Tips: du kan byta ut grönkål mot rödkål eller ta hälften av var sort.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,25 dl fisksås
  • 1,25 dl färskpressad limejuice
  • 1,25 dl palmsocker (kan bytas ut mot strösocker)
  • 2 msk olja (jag använder jordnötsolja)
  • 3 röda chilifrukter (skurna i ringar, kärna ur om du vill ha mildare smak)
  • 1 liten grönkål
  • 2 stora morötter
  • 1 liten rödlök
  • 12 stora blad thaibasilika eller
  • 1½ dl färska korianderblad

Gör så här

  1. Börja med att förbereda grönsakerna.
  2. Chili - kärna ur och skär i ringar.
  3. Grönkål - riv fint.
  4. Morötter - strimla fint.
  5. Rödlök - skiva tunt.
  6. Gör dressingen.
  7. Häll fisksås, limejuice och socker i en rostfri (eller glas) skål, och vispa tills sockret har löst sig. Tillsätt olja och chili.
  8. Vänd ner grönkål, morötter och rödlök. Blanda ordentligt och låt salladen stå och dra i ca 30 minuter till 1 timme.
  9. Låt såsen rinna av och servera. Garnera med färska thaibasilika eller färsk koriander.

Kommentarer

Så otroligt god dressing.....fantastiskt gott :)

Liknande recept