Sötsur kyckling á la Mia

Variant på sötsur kyckling, marinaden är det som är finessen. Jag har skrivit vinäger, men använd gärna risvinäger om du har. Detta blev väldigt uppskattat av barnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 stora kycklingfiléer, eller ca 100-150 g per person
  • 4 msk olja till stekning
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1/2 röd paprika i små bitar
  • 1/2 gul lök grovhackad
  • 1 liten morot, skuren i små slantar
  • 3-5 cm purjolök, det gröna, fint skuret
  • Marinad:
  • 2-3 tsk ljus japansk soja
  • 2-3 tsk torr sherry
  • Peppar
  • Salt
  • 2-3 msk olja
  • Sås:
  • Vatten, ca 1 dl
  • Vinäger, några msk
  • Socker, några msk
  • Ljus soja, en skvätt
  • Tomatketchup, ca 2 msk

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en tjock plastpåse. Lägg i kycklingköttet, skuret i små kuber.
  2. Låt marinera minst 20 minuter, gärna längre.
  3. Hetta upp olja i en wok och woka kycklingköttet tills genomstekt. I med mera olja och sedan går vitlök, ingefära i. Stek tills det doftar gott.
  4. I med resten av grönsakerna och rör runt.
  5. Häll i vatten, vinäger, socker, soja, ketchup, smaka av!
  6. Sist har du i finhackad purjo för vacker grönska.
  7. Servera genast med nykokt ris, gärna basmati.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept