Sojastrimlor inlagda som kryddsill eller glöggsill

Sojastrimlor inlagda som kryddsill eller glöggsill

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g sojastrimlor (torrvara räcker till 2 inläggningar)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika (12%)
  • 1 msk salt
  • 1 påse sillkryddor

Gör så här

  1. Om du vill kan du byta ut sillkryddorna mot 1 påse glöggkryddor, 2-3 lagerblad och 5 svartpepparkorn. Då får du en utsökt "glöggsmak".
  2. Koka upp vatten, ättika, socker, salt och kryddor. Rör om tills sockret smälter och låt svalna.
  3. Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningen och låt även strimlorna svalna.
  4. Skär lök och morot i tunna skivor. Varva strimlor, lök och morot i en glasburk. Häll på lagen så att
  5. inläggningen täcks ordentligt. Låt stå i kylen ca 1-2 dygn före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept