Solkysst kyckling med plommonsås.

Lite oväntade ingredienser, men riktigt gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • Marinad:
  • 1½ msk balsamicovinäger
  • 4 msk matolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm peppar
  • 2 msk kinesisk soja
  • Sås:
  • 300 g plommon
  • 1½ dl vatten
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 krm koriander
  • 5 basilikablad
  • Sky från kycklingen
  • Salt
  • Peppar
  • Ugn: 200 grader

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Häll marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg i kycklingklubborna. Lägg påsen kallt i ca 2 timmar. Vänd den någon gång undr tiden.
  2. Tag fram kycklingklubborna och bryn dem lätt runtom i en stekpanna. Lägg kycklingklubborna i en smord eldfast form. Häll över marinaden och stek kycklingklubborna klara mitt i ugnen ca 25-30 min.
  3. Skålla, skala och kärna ur plommonen under tiden. Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med 1½ dl vatten, pressad vitlök, koriander och klippt basilika. Låt allt puttra på svag värme utan lock i ca 10-15 min.
  4. Häll plommon-kompotten i mixer eller matberedare och kör till en puré. Häll purén i en kastrull och tillsätt skyn från kycklingen. Låt såsen koka upp och smaka av den.
  5. Bjud kycklingklubborna med sås, kokt potatis och grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@marfo133

Chop Suey Deluxe-wok

Det här är en så kallad Chop Suey Deluxe-wok (tre olika sorters kött. Det går bra med färre köttsorter, såklart eller annat kött än…

@roskerstin

Gratäng med sting

Hade kokt potatis över och var sugen på gratäng och resultatet blev en jättegod gratäng med mycket smak. Vi åt rökt fläskfile och sallad…