Sommarmarinerade kycklingfiléer

Lika ljuvlig för öga som för gom! Chili och citrus ger härliga sommarvibbar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 900 g kycklingfiléer
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olja
  • Marinad (efter grillning):
  • 1 citron
  • 1 bananschalottenlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • Ca 10 cm purjolök, fint strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 8 jordgubbar, skivade
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 apelsin
  • Eventuellt ½ dl vitt vin
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering:
  • Grönsallad
  • Surdegsbröd

Gör så här

  1. Marinad:
  2. Tvätta citronen väl och skala av det yttersta gula skalet i strimlor med potatisskalare. Lägg citronskal, schalottenlök, vitlök, purjolök, chili, jordgubbar och koriander i en bunke. Pressa över halva citronen och apelsinen. Tillsätt olja och vin. Vänd runt och smaka av marinaden med salt och peppar.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek till fin yta, ca 5 minuter. Efterstek under lock till en innertemperatur på 70 grader. Alternativt stek klart i ugnen på 175 grader i ca 18 minuter.
  4. Lägg filéerna på ett djupt fat och häll över marinaden. Täck med plast och ställ in i kylen minst 3 timmar att marinera men gärna längre.
  5. Servera rumsvarma med en grönsallad och ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…