Soppa på Halloweenpumpa

Denna soppa gör jag på pumpaköttet som blir över när barnen har gjort sin halloweenpumpa. Även om det naturligtvis är godare med butternut squash-pumpa, så blir denna soppa riktigt god. Jag använder laktosfri grädde. Pumpakärnorna tar jag också rätt på och rostar, se separat recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1-2 msk rapsolja
  • ca 500 g pumpakött
  • ca 300 g skalad potatis (t ex mandel)
  • 1 normalstor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 syrligt äpple (ca 125 g)
  • 1 l hönsbuljong (från tärning el hemlagad)
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1,5 tsk timjan
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm pepparmix
  • 0,5 dl créme fraiche el turkisk youghurt

Gör så här

  1. Ta rätt på pumpaköttet från en "Halloweenpumpa". Pumporna innehåller ju olika mängd kött, så fyll på med potatis så att det totalt blir 800 g tillsammans med pumpaköttet. Skär potatis, pumpakött, lök och äpplet i mindre bitar. Fräs hacket och pressad vitlök i rapsoljan i en kastrull i några minuter. Tillsätt hönsbuljongen. Koka under lock på låg värme i ca 20 minuter tills pumpan är mjuk. Tillsätt citronskal, citronsaft, timjan, vin och grädde. Låt koka upp. Ta soppan av värmen och mixa den. Tillsätt salt och pepparmix. Servera soppan med en klick créme fraiche eller turkisk youghurt.

Kommentarer

Soppan var riktigt god.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…