Soppa på rostade tomater

Den här tomatsoppan är fylld med smak och lätt att laga. Utmärkt som förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 stor rödlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg tomater, halverade, t ex roma
  • 3 msk olivolja
  • 2½ dl basilikablad
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 4 små fullkornsbullar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka rödlöken och vitlöken.
  2. Lägg tomaterna i en form med snittytan nedåt och strö över lök och vitlök. Ringla över olivoljan. Sätt in formen i ugnen och baka tomaterna cirka en timma, vänd dem efter halva tiden, tills de är mjuka och har sjunkit ihop. Låt svalna 15 minuter.
  3. Lägg tomaterna, löken och vitlöken i en mixer eller matberedare. Tillsätt basilikan och mixa till en slät puré.
  4. Häll tomatpurén i en kastrull och tillsätt buljongen. Koka upp och låt sjuda svagt i fem minuter, rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med fullkornsbullar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…