Soppbullar med pesto

Doften från dessa fantastiskt goda och spröda bullar förknippas med Italien. De passar bra till de flesta bufféer men är även ljuvliga till en mustig tomatsoppa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 2 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 3 msk olivolja
  • 1½ dl durumvetemjöl
  • 1 knippe persilja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1½ dl vetemjöl special
  • Pesto:
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g parmesanost
  • 2 dl basilikablad
  • 1 msk olivolja
  • Garnering:
  • 3 msk parmesanost

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten och olivolja, rör tills jästen löst sig. Blanda sedan ner durumvetemjölet.
  2. Skölj, torka och hacka persiljan. Blanda ner hackad persilja, salt och nästan allt vetemjöl i degen, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa 1 timma.
  3. Gör peston: Rosta pinjenötterna i en fettfri panna och låt dem svalna. Riv parmesanosten grovt. Mixa pinjenötter, ost, basilikablad och olivolja i en matberedare. Ställ åt sidan.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25x35 cm. Fördela peston på degrektangeln och rulla sedan samman den. Dela rullen i 12 bitar. Lägg bitarna i kakformar med snittytan uppåt. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Strö lite parmesanost över bullarna. Grädda dem ca 12 minuter. Servera gärna bullarna ljumma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr