Soppbullar

Nu på hösten görs det mycket goda soppor, här är ett recept på bullar som passar bra till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummen mjölk
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Dansukker Råsocker
  • 1 uppvispat ägg
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 100 g färsk bladspenat
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, olja, salt och socker. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägget.
  2. Arbeta in mjölet, lite i sänder, tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 30-45 minuter.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Kavla ut degen till en platta 35 x 50 cm. Bred på lök-spenatfyllningen. Strö över osten. Rulla samman.
  4. Skär i 3-4 cm breda bitar och ställ i formar. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
  5. Grädda soppbullarna i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter i 225°. Låt svalna på galler. Soppbullarna serveras nygräddade.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…