Spätta för fest

Snabblagad supergod fiskgratäng

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rödspätta(fileer)
  • 1 burk champinjoncreme
  • 1 stor burk svart kaviar
  • 3 dl (hårdvispad) grädde (jag brukar aldrig vispa)
  • Salt
  • Peppar
  • Garniering.
  • ca !/2 kg räkor

Gör så här

  1. 225 grader ca 12 min
  2. Lägg fisken som tegelpannor på ett smort fat/form,
  3. bred champinjonkrämen över.
  4. Krydda och vispa grädden häll över fisken, in i ugnen.
  5. Kan serveras med ris, men rekomenderar pressad potatis och sallad.

Kommentarer

Har gjort en liknade rätt som denna flera ggr. Koka fisken först i lite buljong och vitt vin. Gör en champinjonbechamel, slå över fisken och gratinera i ugn. Servera med svart kaviar, pressad potatis och en grönsallad. Tycker nog den blir ännu godare då champinjoncremen blandas ut i såsen bättre.

Liknande recept