Spätta med champinjonstuvning

Gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer, skinnfria
  • Smör (eller margarin)
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk torkad dill
  • 200 g champinjoner, klyftade
  • En halv gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med provensalska örter
  • Lollo rosso-sallad
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering:
  • Kokt potatis
  • Ärter

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, mjöl och dill. Vik spättorna på mitten och panera dem i ströbrödsblandningen.
  2. Stek spättorna i matfett på medelstark värme tills köttet är vitt och fast, innertemperaturen ska vara 60 grader. Salta och peppra.
  3. Fräs svamp och lök i en kastrull. Tillsätt vitlök och crème fraiche när svampen fått färg. Salta och peppra.
  4. Riv ner några blad lollo rosso i svampstuvningen precis före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr