Spättafilé med Blå Kongo

En underbar spätta med knaprig grönsakspanering. Vi serverar den med en lite annorlunda potatissallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 g spättafiléer
  • 1 morot
  • 150 g rotselleri
  • 1 stort purjolöksblad
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • Potatissallad:
  • 8 färdigkokta potatisar, Blå Kongo
  • 100 g lättkokta haricot verts
  • 1 röd lök, grovt hackad
  • ½ gul paprika, grovt hackad
  • 2 saltgurkor, grovt hackade
  • 2 msk kapris
  • Dressing:
  • 1½ msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk majsolja
  • 3 msk vatten
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Potatissallad: Skär potatisen i munsstora bitar och blanda dem med resten av ingredienserna. Blanda dressingen i en burk med skruvlock. Skaka väl. Häll dressingen över potatisen, täck med plastfolie och förvara i kylen.
  2. Skala moroten och rotsellerin. Finhacka dem i matberedaren. Finhacka purjolöken för hand och blanda med rotfrukterna. Vispa äggen i en djup tallrik och häll upp mjöl i en annan, djup tallrik.
  3. Krydda spättafiléerna med salt och peppar. Vänd dem först i mjölet och sedan i ägget och sist i grönsaksblandningen. Tryck fast grönsakspaneringen så att den fastnar ordentligt.
  4. Hetta upp matfettet i stekpannan och stek fisken i 2-3 minuter per sidan. Servera spättan med den färgrika potatissalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…