Spättafilé med tomat- och parmesantäcke

Spätta med purjo, toppad med krossade tomater och parmesan. Tips! För mer smak på tomatsåsen tillsätt italiensk salladskrydda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g spättafilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora purjolökar
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 50 g parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Ev italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Skölj och strimla purjolöken.
  4. Stek försiktigt i olja, utan att purjon tar färg.
  5. Fördela purjoblandningen i en ugnssäker form.
  6. Vik spättorna till "börsar" och lägg dem ovanpå purjon. Droppa olja över fisk och purjo.
  7. Täck fisken med krossade tomater och grovriven parmesanost. Krydda med salt och nymalen peppar.
  8. Sätt in 20 minuter i ugnen. Täck med aluminiumfolie om purjon får för mycket färg.
  9. För mer smak på tomatsåsen tillsätt italiensk salladskrydda.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…