Spättagratäng

Enkel och god fiskgratäng

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt/påse Rödspätta (styckfryst eller vad du får tag i)
  • 1 brk Creme fraiche
  • 1 påse Gratängost, färdigriven
  • 1 Fiskbuljongtärning
  • 1 Purjolök
  • 3-4 Tomater
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Cayennepeppar
  • Dragon
  • Basilika
  • Oregano
  • (en sort eller blanda ett par)
  • Ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smörj en ugnsfast form
  3. Salta rödspättsfileerna och lägg i formen.
  4. Kärna ur tomaterna och skär dem i små bitar.
  5. Finstrimla purjolöken
  6. Blanda tomat, purjo och creme fraiche i en bunke,
  7. smula ner 1 fiskbuljongtärning.
  8. Krydda med salt, peppar, cayenne och en eller flera torkade örter - dragon och basilika funkar väldigt bra. Smaka av!
  9. Häll blandningen över fisken.
  10. Strö den rivna osten över,
  11. in i ugnen i ca 20 minuter.
  12. Servera med ris och en god sallad

Kommentarer

Jättegod och enkel vardagsmiddag! Passar med såväl ris som potatismos. Tackar!!

Liknande recept