Spättegryta

Hittade en gammal favorit-kokbok i bokhyllan "Hirams Kokbok", där detta var mitt stora favvo-receptet på -90-talet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 rödspättefiléer
  • 1 gul lök
  • 2-3 tomater
  • 1 hg god ost
  • Citron
  • ½ dl vitt vin (kan uteslutas)
  • Smör

Gör så här

  1. Lägg filéerna på en skärbräda och salta dem.
  2. Låt dem ligga en liten stund och suga i sig sältan.
  3. Hacka under tiden löken och tomaterna i små tärningar och riv osten.
  4. Blanda ihop detta och lägg 1-2 tsk av detta på varje filé.
  5. Rulla ihop dem och lägg dem med skarven nedåt tätt ihop i en väl-smörad ugnsfast form.
  6. Droppa över rikligt med citron och ev vin.
  7. Lägg över det som är kvar av tomat-lök-ost-röran och ev lite mer smör.
  8. Ställ in formen i ugnen ca 30 minuter eller tills fisken är genomkokt och lite lätt gratinerad.
  9. Prova gärna med en provsticka.
  10. Servera grytan med nykokt potatis.
  11. Ugn 225'

Kommentarer

Här kommer bilden

Liknande recept