Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara blir godast om man gräddkokar spagettin istället för att lägga såsen ovanpå spagettin. Låt allt sjuda ihop en stund!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 pkt bacon à 140 g
  • 300 g spagetti
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk krossad kryddpeppar
  • 3 msk hackad gul lök
  • 3 dl grädde
  • ca 30 g parmesanost
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Koka spagettin. Strimla baconen och knaperstek den tillsammans med lök. Koka försiktigt upp grädden. Häll av spagettin och tillsätt bacon och spagetti i grädden. Låt allt få ett hastigt uppkok och krydda med svartpeppar. Lägg en rå äggula och parmesanost på varje portion.

Kommentarer

Jättegott blev det. Tog dock bort löken och krydda vitlök över det hela, en fempoängare!
Jag gör min carbonara med både hela ägg (minst 3 i en 4 portioners laddning) och grädde, som får puttra ihop på spisen under omrrörning, tills det krämat till sig, sen kryddar vi med mycket svartpeppear och kvarnsalt.
det ska va hela ägg i en corbonara och ingen grädde. Svartpeppar ska användas och absolut inte kryddpeppar. Äggen ska läggas i pastan när den är av runnen och sedan sättas på värme med omrörning tills äggen börjar tjockna, de får alltså inte koagulera helt. MVH Daniel
Fantastiskt! Utan tvekan den godaste carbonaran som jag och sambon ätit. Har länge varit skeptisk till att laga rätten själv eftersom det aldrig har blivit riktigt bra. Men nu, med det här receptet, blir det ett par gånger i månaden i alla fall :-) (p.s vi tog svartpeppar, inte kryddpeppar som för mig är mer en julkrydda d.s)
Mumsigt och enkelt! Förvirrande angående peppar, kryddpeppar i ingredienserna och svartpeppar i "gör så här"? Jag körde iallafall med svartpeppar, tycker det ska vara det i en Carbonara

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…