Spagetti med salami, oliver och solroskärnor

Snabbt och gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g Spagetti
  • 250 g salami
  • 240 g gröna oliver
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 röda paprikor
  • 4 msk solroskärnor
  • 1 dl grädde
  • 1/2 citron
  • Olja
  • 1/2 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Ta av skinnet från salamin. Skär den i skivor, dela skivorna på mitten. Fräs skivorna i lite olja i en stekgryta.
  3. Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Låt dem fräsa med salamin, krydda med 1/2 tsk timjan.
  4. Dela körsbärstomaterna.
  5. När 5 minuter återstår av pastakoket, avsluta tillagningen av salamigrytan genom att tillsätta saften från 1/2 citron, 1 dl grädde, oliver och tomathalvor. Smaka av med salt, peppar och timjan.
  6. Servera den nykokta spagettin med salamisåsen. Strö 1 msk solroskärnor över varje portion.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept