Spagetti räkonara

Du vet hur man tillagar spagetti carbonara? Då är det bara att byta fläsket mot norska räkor så kan du laga spagetti Räkonara. Lätt som en plätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g norska räkor, skalade
  • 3 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl parmesanost
  • 1 lök, gul
  • ½ klyfta vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • 4 port spagetti
  • Ruccola, efter smak

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisningar på paketet.
  2. Blanda gräddmjölk och äggulor, riven parmesan, fint hackad gul lök, en halv klyfta pressad vitlök, salt och rikligt med svartpeppar i en stor skål.
  3. Hacka räkorna grovt.
  4. Blanda räkröran med den kokta spagettin.
  5. Häll tillbaka blandningen i spagettikastrullen.
  6. Värm pastan tills den börjar bli krämig.
  7. Klipp lite ruccola över pastan.
  8. Klar att servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept