Spaghetti Amatriciana

En av de mest kända pastarätterna i Italien men inte så populär i Sverige ännu. Enligt legenden introducerades rätten i Rom av en kock från den lilla byn Amatrice i norra delarna av Lazio. Får man inte tag på bucatini går det bra med vanlig spagetti.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili, hackad
  • 3 msk vitt vin
  • Olivolja
  • 600 g konserverade tomater
  • 500 g bucatini (spagetti)
  • 1 dl riven pecorino

Gör så här

  1. Skiva löken tunt. Tärna fläsket och bryn det i en stekpanna. Tillsätt lök, chili och lite olivolja i pannan. Låt bryna i några minuter.
  2. Häll i vinet och låt koka in. Lägg i tomaterna och koka ihop såsen under 10 minuter. Smaka av med salt.
  3. Koka pastan enligt instruktioner och sila bort pastavattnet. Häll i pastan i stekpannan och rör om.
  4. Strö över rikligt med pecorino.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…