Spaghetti Carbonara

En klassiker i ny tappning...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400g Barilla Spaghetti Integrali
  • 4 äggulor
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 200 g bacon
  • 200 g romanesco eller broccoli
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja

Gör så här

  1. Blanda äggulor, grädde och riven parmesanost, salta och peppra.
  2. Strimla och stek baconet knaprigt.
  3. Dela romanescon/ broccolin i små bitar och blanchera den, dvs. koka snabbt i lättsaltat vatten ca en minut för att sedan kyla ner i kallt vatten. Koka inte för länge bara, romanescon/ broccolin skall ha ordentligt tuggmotstånd.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, slå av pastavattnet och blanda pastan med äggstanningen över värme tills det har fått en krämig konsistens.
  5. Avsluta med att vända ner det knaperstekta baconet och romanescon.
  6. Strö över finhackad persilja vid serveringen.

Kommentarer

Enkelt, snabbt och väldigt gott!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…