Spansk gryta med kikärter och chorizo

Värm dig med lite hetta från denna supergoda och snabba gryta. Grytan innehåller vegansk chorizo som går att hitta i kyldisken i välsorterade matbutiker. Hittar du den inte så ta en annan stark vegetarisk korv.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g vegansk chorizo eller annan stark korv
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 dl vitt vin
  • 2 burkar kikärter, à 400 g (ca 6 dl kokta)
  • 2 burkar krossade tomater, à 400 ml
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk finhackad persilja, fryst går bra
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering:
  • Gott surdegsbröd

Gör så här

  1. Skiva chorizon och stek den gyllene i lite olivolja. Hacka lök, vitlöksklyftor och paprika fint. Låt steka med chorizon i några minuter. Häll på vinet och låt det koka in.
  2. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Rör ner kikärter, krossade tomater, buljongtärning, oregano och persilja. Låt puttra på i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera grytan med ett gott surdegsbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept