Spanska kikärtor och spenat

Jättegod och snabblagad spansk rätt som lätt kan bli vegetarisk om man utesluter bacon

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 msk extra jungfruolivolja
  • 1 lök, hackad
  • 1 morot, fintärnad
  • 1 selleri, fintärnad
  • Lite färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 300 g bacon eller pancetta, tärnad
  • 200 g vakumförpackad eller hela kastanjer, grovhackade
  • 1 tsk pimenton (stark rökt paprika)
  • 100 g späda spenatblad, tvättade och torkade
  • 2 burkar kikärtor, sköljda och avrunna (alternativt 350 g kikärtor kokta i vatten)
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • Hackad persilja till garnering

Gör så här

  1. Värm oljan i en stor stekpanna och stek löken lätt under 3-4 minuter tills den mjuknar. Rör i morot, selleri, timjan och lagerblad. Salta och peppra och koka 2-3 minuter, rör då och då.
  2. Lägg i vitlök, bacon eller pancetta, kastanjer och paprikapulver. Stek långsamt tills grönsakerna ar gyllene och baconen är knapriga. Rör i kikärtorna och 150 ml av kokvattnet (om kokta, annars kranvatten)
  3. Låt sjuda och koka i 1-2 minuer tills kikärtorna är varma.
  4. Strö över spenat och röer ihop med kikärtorna och bacon. Ta bort från värmen, salta och peppra och servera omedelbart. Garnera med hackad persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…