Sparrisfilé

Åhhh, så gudomligt gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé eller skinka
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 400 g sparris
  • Sås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk smulad dragon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär filén i 2 cm tjocka skivor och bryn köttskivorna i smör. Salta och peppra. Flytta över filéskivorna i en ugnssäker form, lägg sparrisen ovanpå köttet.
  2. Blanda grädden och mjölet i en kastrull, låt koka upp. Tillsätt buljongtärningen, vatten och dragon. Låt koka 3-4 minuter. Häll såsen över filén. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.

Kommentarer

Älskar denna maträtt! Ville själv lägga upp receptet men såg att någon hann före.

Liknande recept