Spenatsallad med nötter och Västerbottensost

Underbart god sallad med vårkänsla!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g babyspenat
  • Pressad citron
  • 1 rött äpple
  • 50 g Västerbottenost
  • Nötvinägrett:
  • 4 msk hasselnöts- eller valnötsolja
  • 1½ msk balsamvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr och het stekpanna. Gnugga bort skalen mellan hushållspapper och hacka dem grovt.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Skölj salladen och torka bladen noga. Skär äpplet i tunna skivor och pressa över citron så mörknar de inte.
  4. Lägg upp salladen på ett fat, blanda med äpplet och ringla över dressingen. Hyvla över Västerbottensost och strö över nötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept