Spenatsoppa med vitlök, bacon och ägghalvor

Mycket god soppa som passar bra till lunch på helgen :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fryst spenat
  • 1 gul lök
  • ½-1 vitlöksklyfta
  • 6 dl mjölk (mer om så behövs)
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 ägg
  • 150 g bacon
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tina spenaten.
  2. Skala, hacka och fräs den gula löken i smör i en kastrull. Pressa sedan ner vitlöksklyftan.
  3. Tillsätt mjölken, grädden, buljongtärningen och spenaten.
  4. Låt detta koka upp och småputtra 5 - 10 minuter.
  5. När detta är gjort ska soppan mixas, med stasvmixer, matberedare eller liknande. Smaka sedan av med salt och peppar.
  6. Strimla och stek baconet knaprigt.
  7. Koka äggen (ca. 6 - 7 minuter för hårdkokta ägg).
  8. Skala och dela äggen och servera soppan ihop med dessa och baconet.
  9. Smaklig måltid :)

Kommentarer

TACK för ett jättebra recept - underbart god soppa! En femma från oss.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…