Spiskumminkyckling allt i lergryta

En idé som blev otroligt lyckad. Både potatis och kyckling var underbara. Broccolin perfekt. Såsen var drömlikt god. Med allt tillsammans måste jag säga att det var en av mina bästa påhitt! Mild – Smakfull – Fyllig och helt underbar. Brukar sällan bli 100 % nöjd med mina påhitt, men idag är jag det. Har i detta recept även lagt in steg för steg bilder.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling 1400-1600 g
  • 500 g potatis
  • 250-300 g broccoli ”fryst”
  • 25 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • Spiskummin
  • Paprikapulver
  • Vitlökspeppar
  • Salt
  • 3 msk Maizena redning

Gör så här

  1. Blötlägg en lergryta i ca 20-30 minuter.
  2. Krydda kycklingen runt om ordentligt med alla kryddor och klappa in dom.
  3. Skala eller skrubba potatisen och dela i halvor på längden och salta.
  4. Lägg kycklingen i lergrytan med bröstet upp, fyll runt om med potatishalvorna. Lägg smöret i klickar överst och sätt på locket. Ställ in längst ner i kall ugn.
  5. Sätt ugnen på 250 grader och låt stå i ca 1½ timme. När ca 15 minuter återstår lägges den upptinade broccolin på.
  6. Stäng av ugnen och lägg broccoli och potatis på ett uppläggningsfat.
  7. Renskär kycklingen i lagom portionsbitar och lägg upp på fatet.
  8. Sätt in fatet på eftervärmen i ugnen medan ni gör såsen.
  9. Häll skyn ifrån lergrytan i en kastrull och tillsätt grädden.
  10. Koka upp och låt småkoka några minuter under omrörning.
  11. Strö över Maizena redning rör om och låt koka ca 1 minut till.
  12. Servera och njut.

Kommentarer

Kul att du gillade den ! :-) Håller med om att man måste krydda ordentligt i lergryta.
Lättlagad, saftig och mycket god.Krydda kycklingen ordentligt ,för lergrytan kräver lite extra både med salt och kryddor för att få fram smaken.Såsen blev god och mustig.

Liknande recept