Spröda potatisklyftor

Dessa spröda, ugnsstekta potatisklyftor brädar alla halvfabrikat i frysdisken - härligt krispiga klyftor, örtdoftande och täckta med riven parmesan. Utsökt gott till kyckling eller en köttbit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3/4 dl matolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk oregano
  • 1 krm paprikapulver
  • 8 - 10 medelstora potatisar
  • Smör eller margarin till långpannan
  • 1 - 1½ dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Blanda oljan och alla kryddor i en skål.
  2. Borsta de oskalade potatisarna väl. Skär varje potatis mitt itu på längden och dela varje halva i tre delar.
  3. Doppa klyftorna i olje- och kryddblandningen och lägg dem i ett lager i en smord långpanna.
  4. Stek potatisklyftorna i 225 grader cirka 30 minuter . Strö över osten och stek ytterligare cirka 15-20 minuter. Servera sedan omedelbart.

Kommentarer

Liknande recept

@ocmadde

Hamburgepaket

Middagen kan inte bli enklare. In med allt i ett paket och sedan sköter sig rätten själv i ugnen eller på grillen.