Stekt fisk med gräslökssås

Jättegott! Obs! receptet är för 2 portioner

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g fiskfilé t.ex. abborre, sik eller gös
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör eller margarin att steka i
  • Sås:
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk ljus redning Maizena
  • 1 msk fiskfond eller 1/4 fiskbuljongtärning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk gräslök, fint skivad

Gör så här

  1. Gör såsen medan potatisen kokar.
  2. Häll grädden i en kastrull vispa ner ljus redning tllsammans med fiskfond eller buljongtärningen. Låt såsen koka upp och sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hälften av gräslöken och rör om.
  3. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i ströbrödet. Stek fiskfiéerna c:a 2 min per sida (beroende på fiskfiléernas tjocklek).
  4. Servera fisken med sås, kokt potatis, sallad och citronklyfta. Strö resten av gräslöken över fisken.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…