Stekt gäddfilé

Den lättfångade Fisken

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 Gädda
  • Salt , peppar
  • 3 msk Smör
  • 1 Ägg
  • 2 dl Ströbröd

Gör så här

  1. Rensa och file´a gäddan
  2. Panera den med ägg och ströbröd
  3. klicka i rejält med smör i stekpannan
  4. stek fisken 2-3 min på varje sida eller så länge
  5. att fiskköttet börjar släppa ifrån fiskbenen
  6. Salta och peppra
  7. Äts med kokt potatis , p-mos eller stekt potatis.
  8. Varva med grönsaker efter tycke och smak

Kommentarer

Kanske har dom inte tagigt bort benen vid fileandet,bröstben(nederdelen efter nedre främre fenorn bakom (nedanför gälarna)) / ryggben kan ju vara kvar vilket är klantigt men helt vanligt av amatörer.
Om man filéar en fisk, hur kan man då kolla när benen börjar släppa vid tillagning?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…