Stekt gösfilé med smörfrästa kantareller och äpple

Får man inte tag på gösfilé går det bra med annan fiskfilé, själv använde jag rödspätta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 gösfiléer à 120 g
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Rågmjöl
  • Smör och rapsolja till stekning
  • Färskriven pepparrot
  • Kantareller och äpple:
  • Smör
  • 1 liter färska kantareller
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 röda svenska äpplen, urkärnade
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra gösfiléerna och vänd dem i rågmjöl. Stek gösfiléerna i smör och rapsolja ett par minuter på varje sida.
  2. Skär kantarellerna i mindre bitar. Skär äpplena i större tärningar. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Blanda ner kantarellerna och stek till all vätska försvunnit. Tag upp kantarellerna från stekpannan.
  3. Hetta upp stekpannan igen med ett par klickar smör Blanda ner lök, äpple och kantarellerna och stek någon minut, salta och peppra.
  4. Lägg gösfiléerna på tallrikar och skeda över kantareller och äpple. Servera med kokt potatis och färskriven pepparrot.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ullac

Fisksoppe-gryta

Detta är ett mellanting mellan fiskgryta och soppa. Äts i djupa tillrikar. Man kan byta ut grönsakerna, man behöver ju inte alls ha både…