Stekt lax med Sandefjordssås

Gränlöst gott till påskmenyn

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portionsbitar skinn och benfri lax
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Rapsolja
  • Såsen:
  • 2 dl grädde
  • 2 dl kokbar crème fraiche
  • 100 gr smör
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten
  • 1 msk grovkornig senap

Gör så här

  1. Koka upp grädde, crème fraiche och smör i en tjock-
  2. bottnad kastrull. Smula i en fiskbuljongtärning och
  3. red av med majsstärkelsen löst i vatten. Låt såsen
  4. sjuda mycket sakta i minst fem min. Rör i såsen lite
  5. då och då.
  6. Smaka av med grov senap. Salta och peppra.
  7. Krydda och stek laxen i lika delar smör och rapsolja, ca 2 minuter per sida. Servera med kokt potatis,
  8. lättkokt broccoli och citron.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…