Stekt marulk med paprikafräs

En läcker fiskrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g marulk
  • 3 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk hackad mandel
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Skölj fisken under rinnande kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Skär den i 3 cm stora tärningar. Hetta upp 2 msk olivolja i en teflonstekpanna och bryn fisken runtom tills den är gyllene. Ta upp fisken ur stekpannan och ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint. Halvera och ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Hetta upp resten av oljan och fräs schalottenlöken 1 minut.
  3. Tillsätt vitlök, mandel och paprikastrimlor och fräs under omrörning, ca 1 minut. Häll på vinet och låt grönsakerna sjuda 8-10 minuter.
  4. Halvera tomaterna, skär bort stjälkfästet och kärna ur dem. Hacka tomaterna fint. Krydda paprikablandningen och fisktärningarna med salt, peppar och paprikapulver.
  5. Vänd försiktigt ner tomaterna och fisken i paprikablandningen. Hetta upp och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…