Stekt ris från Sri Lanka

Man kan variera detta recept med vad man har hemma. I stället för räkor går det bra med kött eller kyckling också. Denna rätt är lite som en "Pytt i panna" från Sri Lanka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 portioner färdigkokt jasminris
  • 1/2 purjolök
  • 2-3 morötter
  • 2 ägg
  • 400 g skalade räkor
  • ca 1 msk soya
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chilipulver
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Koka riset och låt det svalna.
  2. Skär purjolöken i tunna skivor, riv morötterna grovt.
  3. Hetta upp oljan i en stor panna eller stekgryta.
  4. Stek purjon och morötterna, kläck äggen i grönsakerna och rör hela tiden, det bränns lätt vid. Rör till en äggsmet.
  5. Häll i räkorna och ta grytan av pannan. Räkorna ska bara bli varma, annars blir de sega. Sänk till medelvärme på plattan.
  6. Blanda i riset, lite i taget. Rör hela tiden så att det blandar sig med äggsmeten och räkorna. Ställ tillbaka grytan på plattan.
  7. Blanda i soyan och salta och krydda efter smak.

Kommentarer

Det var gott! La till fish-sås och sesamolja och strödde lite sesamfrö uppepå :-)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…