Japanskt långkok med nudlar

Fräscht och enkelt långkok

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 200 g märgben, eller annat ben av nöt
  • 1 msk olja
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 40 g strimlad ingefära
  • 1 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk socker
  • Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 2 små pak choy alt spenat
  • 250 shiitakesvamp alt champinjoner
  • 180 böngroddar
  • 1 skivad urkärnad röd chili
  • 150 sojabönor (hittar du i frysdisken)
  • 2 kokta skivade gulbetor eller rödbetor
  • 4 strimlade salladslökar
  • 50 g strimlad ingefära

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja och bryn köttet (hela biten) runtom. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 tim.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av dem i kallt vatten.
  3. Till servering:
  4. Vid servering, lägg ner svamp, ingefära och pak choi i buljongen för att mjukna något, ca 2 min. Lägg nudlarna i tallrikar och lossa bitar av köttet med en gaffel för att lägga ovanpå. Lägg de olika grönsakerna runt om och häll över den heta buljongen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr